Gość kupis11 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Heeejj....mam pytanie.wczesniej tu pisałem ale mam jeszcze jedno pytanie.urolog stwierdził ze mam piasek w nerkach i mi schodzi tylko cały problem w tym ze niekiedy raz albo ze 2 razy na dzien mnie zakłuje tak jakby w cewce albo grzies w pecherzu lub tak jakby prostata(uczucie jakby igłe wbijali albo cos w tym stylu) i po chwili przechodzi tylko ze to nie jest jak oddaje mocz ale jak siedze albo sie schyle alub przekrece.niekiedy mam tak kilka razy na dzien albo przez tydzien nic sie nie dzieje.2 problem to to ze mam tak ze oddawac mocz mi sie chce dosc czesto przez dzien albo wiecej a potem przechodzi jakby tego niebyło. wiec czy te uklucia ale nie podczas oddawaniamoczu i czeste oddawanie moczu to jest od tego piasku czy co? urolog powiedział ze od tego to.bo z tym piaskiem to sie zaczeło ze 4 mies. temu. bo cos mi sie niewydaje ze to moze takdługo trwac.moim zdaniem to cos innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Objawy jakie Pan opisuje są rzeczywiście związane ze schodzeniem drobnych kamieni z nerek (przechodzą one z nerek do pęcherza moczowego a z pęcherza przez cewkę z moczem są wydalane). takie schodzenie złogów może trwać bardzo długo z przerwami i nawrotami dolegliwości (moga powstawać tez nowe złogi, które zaczną schodzić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniel Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 jakie lekarstwo jest na wydalenie piasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Najczęściej stosuje się środki rozkurczowe i trzeba bardzo dobrze nawadniać organizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neta Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 ja mam te bóle 1 rok czy to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość domi Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 tak to jest jak najbardziej prawda, schodzi Ci piasek a to powduje ból też to przechodze już ze 2 lata przerąbane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość domi Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 ja używam leku o nazwie SCOPOLAN pomagają ale są na recepte także polecam :) musisz pic conajmniej 2 litry płynów dziennie tylko niegazowane!!!! i stosować się do diety jeśli dostałeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość domi Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 jeśli chcesz dowiedzieć się więcej pisz na gadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzof Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 jedyna metoda na oczyszczenie nerek z piasku i kamieni pic zapazono slome owsiano przez 3-miesioce lub dluzej wszystko sie rzpusci zejdzie z moczem oczyszczo sie nerki , rownoczesnie ziadac pestki z dyni . 3xlyzke stolowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amanda Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Ja mam od 3 lat piasek i kamienie na nerkach męczę się nie mogę nigdzie chodzić jeżdżić kłuje mnie nawet nie mogę siedzieć leżeć byłam już wszędzie jak to długo schodzi byłam już wszędzie proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ANNAMARIA Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Od trzech lat mam identyczne objawy jak AMANDA, lekarze nie potrafią pomóc. Byłam tak samo w pięciu szpitalach,u kilku ginekologów, bo mnie urolodzy odsyłali, zażywałam też chyba wszystkie dostępne leki. Do tego dochodzi częstomocz, nie można nigdzie wyjść, ani do nikogo iść, większość spędzam w ubikacji. Czy ktoś tak jeszcze ma ? Obecnie biorę non-spa forte i rowatinex. Przez trzy tygodnie brałam nolicin, i dalej objawy takie same. Częstomocz, pieczenie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JADWIGA Z BULOWIC Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 jeżeli schodzi piasek z nerek,to czy tylko wtedy jak są bóle będzie w moczu, czy jak minie kolka to też będzie. miałam szczawiany wapnia i pobrany mocz był w czasie ostrego bólu. lekarz stwierdził, że pewnie na kolacjezjadłam jabłko i dlatego wyszły szczawiany. robiłam po tygodniu i było tylko białko i leukocyty, więc lekarz powiedział,że piasku nie ma, ja jednak objawy nadal miałam. nawet siedzieć się nie dało, kłucia, ucisk , parcie na mocz itd. co dalej robić, żyć się już nie chce. nikt nie potrafi pomóc, nawet urolog. tylko badania,badania, badania. oczywiście wszystko prywatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HERMENEGILDA Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 mam też takie same dolegliwości jak amanda. końca nie widać. ponad trzy lata to trwa. pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzof Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 piasek szczawiany wapnia, klucia, pieczenie ,częstomocz parcie , kamica drug moczowych ,leki rozkurczowe oraz picie zaparzanej slomy z owsa, ginjal ,shiling tong pian , lub mocniejszy paj shi,vitaina B-12, przy bulach pyralgin ,kamica przy schodzeniu piasku lub drobnych zlogow jest bolesna , pic dużo wody ,jana, 3x dziennie po szklance , oliwa z oliwek 3x po lyzce stolowej dobre so ziola chińskie, podczas leczenia post dieta aby nie obcozac prace nerek ,lekko strawne posiłki w niedużych ilościach, dużo zdrowia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Witam, w grudniu wyszedł mi podczas badania piasek na nerkach. Od stycznia boli mnie non stop kręgosłup w okolicach lędźwiowo krzyżowych. Niedawno robiłam badanie moczu, w którym stwierdzono do 5 erytrocytów. Niestety podczas usg nie mozna było zbadać pęcherza, był pusty. Mam pytanie czy podczas piasku w nerkach ból może być usytuowany właśnie w tym miejscu? Czy mam sie obawiać, ze coś nie tak jest z pęcherzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Polecam sprawdzone metody, pomagaja w 100% - Rowatinex ( bez recepty, lek dziala moczopednie i daje tzw poslizg dzieki temu nie boli tak bardzo wydalanie malych kamyczkow ,zlogow) - Urosept , lek ma dzialanie moczopedne, mozna laczyc z tym wyzej. - miksowanie blenderem natki pietruszki z cytryna , dodac wody i pic - podskakiwac by piasek zszedl do moczwodu, biegac po schodach itp jak najmniej lezec !! - pic duzo wody, zwlaszcza do tych lekow,ktore wymienilem wyzej, woda to podstawa, pic i sikac,pic i sikac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monik Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 mam pytanie , cz przy piasku w nerkach może strasznie boleć podbrzusze?nie nerka właśnie tylko podbrzusze?boje się że to przewlekłe zapalenie wyrostka ale na usg wyszło że mam liczny piasek w nerkach,lekarka sie skrzywiła i powiedziała że taki mały piaseczek tak nie boli ale wyrostka tez nie widzi,pije fitolizyne tydzień i nic się nie poprawia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinga Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Monika mam podobnr objawy i tez nir wiem. Mam piasek e netkach. Boli mnie po oddaniu moczu. Ucisk na pecherz. Mocz czysty bez bakterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Ja sie już 2msc męcze,bóle w krzyzu kłócia w podbrzyszu,parcie na pecherz,pieczenia cewki,rozne leki bralam i nie pomaga nic...w nerkach mam dwa kamyki a w analizie moczu wychodzą szczawiany wapnia,masakra :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ruby Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Niestety przy problemach z nerkami często objawy nie przechodzą w tydzień lub dwa. U mnie przy schodzeniu malutkich kamieni, ból trwał kilkanaście tygodni, z przerwami. Przy okazji pojawiało się zapalenie pęcherza, więc brałam sporo leków przepisanych przez lekarza. I wspomagałam się też ziołową fitolizyną w paście, by przyspieszyć wydalanie złogów. A że działa też przeciwzapalnie to był jej kolejny plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Ja tez juz nie wiem co mi jest. Zaczelo sie rok temu. Ciagle parcie.na pęcherz i cewke. Ciagniecie gdzies w cewce wysoko przy sikaniu. Uczucie masakryczne. Po osmiu miesiacach atak kolki nerkowej, malutki kamyczek w moczowodzie. Po antybiotyku (kamyk spowodowal zakazenie) 4 mies spokoju i trraz od dwoch tyg znowu to parcie na pęcherz. Chyba umre. W usg nic nie widać. Mocz ogolny wzorowy. Co to ma być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majster Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Nerki trzeba płukać preparatami, które w składzie mają kłącza perzu, liście brzozy, skorupki z cebuli. One mają działanie moczopędne. Np. fitolizyna może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bbb Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 piwkować więcej ludziska,mojemu szwagrowi lekarz do szpitala kazał piwko przynosić zamiast soczków bo działa moczopędnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patriss Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Ja mam od roku problem z piaskiem w nerkach. Bóle w okolicy ledzwiowej, pęcherza....a najgorsze jest to ze puchne:/ zatrzymuje mi sie woda w organizmie i rzadko chodze do toalety. Pecherz pełen a ciezko schodzi ;/ tydzien jest dobrze....a 3 tyg obrzeknieta i kilka kg wody w sobie i tak w kółko. Rece juz opadaja:( popiwkowalabym jak radzi Pan wyżej ale niestety nie mogę bo karmię piersią 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gość Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Trzeba pić dużo wody, sikać regularnie i koniecznie coś moczopędnego, np. fitolizynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi