Gość Zaniepokojona Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Minely dwa tygodnie od operacji wyciecia miesniaka w macicy met. laparotomii a blizna wyglada bardzo zle.. dostalam Cipronex na stan zapalny, jutro mija 5 dzien od kiedy go biore I nie zauwazylam poprawy..do tego po sciagnieciu szwow, w jednym miejscu skora sie rozeszla na ok 1,5cm...lekarz twierdzi ze skora sama zejdzie sie spowrotem, a ja boje sie o zakazenie, tym bardziej ze stan zapalny jest caly czas, widac rope a z otworu wycieka krwawo-ropna wydzielina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paulina Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Skoro bierzesz antybiotyk to wszystko powinno się wyregulować. Rana się zbiegnie w miarę gojenia. A ropa nieh wycieka. Musi się wydostać na zewnątrz, żeby rana się oczyściła. Może kup sobie w aptece opatrunki specjalistyczne bez recepty z jonami srebra Atrauman. Mi po zdjęciu szwów rana się rozeszła, babrała i ropiała. Przykładałam sobie te opatrunki i ładnie bakterie wyniszczyło i rana ładnie wyschła. Trzeba też dużo wietrzyć ranę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi