Gość loczek259 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Witam. Od dłuższego czasu borykam się z bólem w dołku, między żebrami. Zauważyłam, że nasila się on po zjedzeniu większego i cięższego posiłku. Dołek robi się wypukły i twardy, ból jest kujący, jakbym połknęła kamień. Wynik gastroskopii: Część pozaopuszkowa i opuszka dwunastnicy o wyglądzie prawidłowym. odźwiernik kształtny sprawny. Część przedodźwiernikowa, trzon, dno prawidłowe. Endoskopowe cechy niewielkiej przepukliny roztworu przełykowego przepony. Przełyk niezmieniony. Jeziorko śluzowe średnio obfite. Test ureazowy ujemny. Wynik próby wątrobowej: AST-23, ALT 21, Bilirubina całkowita 1,30, Fosfataza zasadowa 51, GGTP 15. Dodatkowo Limfocyty 47,6 (podwyższone). Mam niedowagę, staram się trzymać dietę. Dodam, że w mojej rodzinie występuje rak trzustki, wątroby i celiakia. Przepisane leki nie przynoszą skutków. Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi