Gość Pan Franciszek Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Witam wszystkich. W sobotę(13.05.2017) miałem zabieg usunięcia chirurgicznie zewnętrznego hemoroidu, utrzymuje dietę płyną i dzis(21.05.2017) pierwszy raz po zabiegu oddałem stolec. Pomijając okropny ból towarzyszący, w trakcie oddawania stolca wyszły mi hemoroid(wewnętrzne?), ktore mechanicznie odprowadziłem do środka w czasie mycia tuż po. Czy to normalne? Pomimo zabiegu hemoroidy wyszły mi po za odbyt tak jak to miało miejsce przed zabiegiem. Czy w takim razie zabieg był bezzasadny i bezsensowny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kataniec Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Na Twoim miejscu wybrałbym się do proktologa jak najprędzej. Ja miałem zabieg gumkowania hemoroidów w Wilmedzie ale żadnych takich nawrotów nie mam. Możliwe, ze został wycięty tylko żylak, który Ci najbardziej przeszkadzał a reszta została i teraz się uaktywnia. U mnie akurat na każdego hemoroida została założona taka gumeczka, która odcina mu dopływ krwi i przez to obumiera. Może coś takiego będzie lepszym rozwiązaniem dla Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi