Gość Renata Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Witam. Mój syn ma 12 lat. Od kilku miesięcy skarżył się na silne skurczowe bóle brzucha, bóle i zawroty głowy, robiło mu się słabo, miał częste biegunki,często czuł się bardzo źle. Na początku wiązałam to z okresem dojżewania oraz ewentualnym błędem dietetycznym , gdzie zaobserwowałam uczulenie na mleko i niektóre jego produkty. Z czasem jednak bóle się nasilały aż do napadowych ataków bólu. Kilkukrotnie byliśmy u lekarzy, w szpitalu. Miał podstawowe badania. Nikt nic nie stwierdził. Dopiero po rtg klatki piersiowej ,usg i bardzo dokładnym zbadaniu syna- stwierdzono- abdominale intercostale neuralgie. Obecnie jest leczony zastrzykami w brzuch, średnio co 2 tyg. Nie przynosi to żadnej poprawy. Miał już 3 zastrzyki. 19.04 będzie czwarty.Ból czasami staje się nie do zniesienia.Promieniuje na mostek, na drugą stronę nadbrzusza oraz plecy. Bierze leki przeciwbólowe, ale ileż można..Przez cały czas nasilenia choroby , to już 5 tydz. - nie chodzi do szkoły.Lekarz stwierdził , że jeśli zastrzyki nie pomogą- to będzie go operował.Boję się , ponieważ nie wiem z czym wiąże się ta operacja. Jakie mogą być konsekwencje, ryzyko. Pytam również , czy są jakieś inne metody leczenia ? Co mu podawać ? Może są jakieś leki , witaminy ,zioła..., okłady..., itd...? Co można jeszcze zrobić, jak pomóc dziecku ??? Serce mi się już kraja a nie wiem , jak mogę mu pomóc.. Proszę o pomoc. Dziękuję. Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renata Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Mam jedynie jedno pytanie. Kiedy mogę się spodziewać odpowiedzi. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi