Gość INGA Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Witam serdecznie! Mam problem związany jak sądzę z przepukliną pępkową. Dwa lata temu urodziłam dziecko. Rodziłam siłami natury, jednak w związku z faktem, iż nie pękła mi pochwa, i że miałam problem z wypchnięciem główki dziecka, musiałam przeć bez bóli partych. Po urodzeniu malucha poczułam, że tuż obok pępka wyskoczył mi mały guz. Lekarz ginekolog stwierdził, że sam sie wchłonie, ponieważ jest to wynik porodu. Jednak teraz guz sie powiększył i stał się dla mnie bolesny - szczególnie po całym dniu. dlatego też zwracam się z prośba o udzielenie mi informacji czy to faktycznie jest przepuklina, czy tez nie, i w jaki sposób nalezy ją leczyć? Ps. Zarejestrowałam się do chirurga jednak wizyte mam dopiero za 2 tygodnie, a nie jestem pewna czy mam się czego bać. Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŹ. POZDRAWIAM SERDECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Prawdopodobnie to rzeczywiście przepuklina pępkowa. Aby się o tym przekonać należy skonsultować się z chirurgiem. Często przepukliny pępkowe powstają po porodach siłami natury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi