Gość Polcia9000 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Witam, chciałam zasięgać porady mądrzejszych w tej kwesti. Dostałam wyniki z TK prawej stopy. Wykazano obecność wolnego fragmentu kości położonej przy tylno-bocznej krawędzi kości sześciennej. Ponadto widoczny jest odcinkowy ubytek kości sześciennej na poziomie w.w. TK odpowiada złamaniu awulsyjnemu. Podejrzenie awulsyjnego naderwania przyczepu dystalnego więzadła skokowo-łódkowego w obrębie przyczepu widoczny fragment kostny. Ku tyłowi od nasady bliższej V-ej kości śródstopia widoczna kostka dodatkowa, w jej obrębie szczelina pęknięcia- odłamy bez przemieszczeń. Drobna wysepka kostna w kości skokowej. Tak wyglada pokrótce opis z tomokoputera. Nie wiem czy robić jakieś dodatkowe badania, czy czeka mnie zabieg na nogę. Do lekarza po raz kolejny ide za tydzień, ale moze ktoś byłby wstanie pomoc dobrą radą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi