Gość Gosia30 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Od jakiegoś czasu pobolewała mnie lewa piersi i wyczułam w niej guzek. Mam 30 lat. Lekarz ginekolog skierował mnie na USG. Taki mam wynik, czy mogłabym prosić o interpretację: Struktura suków z przewagą utkania gruczołowego. Prawy bez widocznych zmian ogniskowych i poszerzenia przewodów gruczołowych. W lewym sutku na godzinie 3 w odległości około 2 cm od brodawki widoczny obszar dobrze ograniczony, lity, o miernie obniżonej echogeniczności, i o srednicy około 7 mm. Poza tym bez zmian. Doły pachowe i okolice około sutkowe bez widocznej patologii. Co oznacza taki wynik badania? Jakie badania powinnam wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 To właśnie guzek, który zapewne Pani wyczuwa u siebie. Ginekolog może zalecić wykonanie biopsji cienkoigłowej celem oceny struktury guzka, określenia z dużym prawdopodobieństwem czym on właściwie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Żaneta Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Dzień dobry panie doktorze! Jeszcze nigdy nie pisałam na tym forum i dlatego nie wiedziałem gdzie umieścić to pytanie a chodzi mi tu o następująco rzecz.W prawej piersi znalazłam bardzo długi i duży guz w Piersi ból nie jest mocny ale jednak nocą ból się wzmaga czy to może być początek nowotworu Piersi.Jakie badania bym musiała wykonać aby potwierdzić co to jest bardzo bym prosiła o pomoc ponieważ nie wiem gdzie się udać a strasznie się boję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi