Gość Marek123 Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Mam niesamowity problem z oddaniem stolca już od ponad tygodnia, podczas parcia na zewnątrz wychodzą trzy hemoroidy, z których jeden spory blokujący możliwość oddania kału. Stosowałem zawsze tabletki na noc dulcobis i czopki glicerynowe i pomagało, a teraz mam niesamowity problem, że nie wiem co robić. Od trzech dni stosuję maść Aesculan, ale nie widzę specjalnych rezultatów jej stosowania. Wypróżniłem się w sumie bardzo mało. Co robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek123 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Pomoże ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iza Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Proponuję zastosować Procto-Hemolan, krem doodbytniczy, 20 g i/lub propozycje z tego artykułu http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-krwionosny/domowe-metody-na-hemoroidy-6-skutecznych-sposobow_38903.html A jeżeli i to nie pomoże bezwzględnie należy udać się do lekarza Proktologa - bez obaw to genialni specjaliści i czynią cuda - trzeba tylko schować wstyd do kieszeni - ZDROWIE JEST WAŻNIEJSZE _ A POTEM SAMI się sobie dziwimy, dlaczego tak długo z tym zwlekałem - skoro tak szybko mi lekarz móg pomóc. Naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hoker Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Skoro maści i czopki nie pomagają niezwłocznie powinieneś się udać do proktologa. Przecież sam sobie szkodzisz w tym momencie. Tez miałem problem z hemoroidami i próbowałem sam jakoś temu zapobiec ale się nie udało. Po konsultacji z doktorem Ciszewskim - proktologiem z warszawskiego Wilmedu dowiedziałem się , że potrzebuję zabiegu gumkowania. Na hemoroidy zakładane są takie gumeczki, które blokują przepływ krwi do hemoroida i on obumiera. Po zabiegu musiałem stosować specjalna dietę aby stolec był zmiękczony. Na Twoim miejscu nie czekałbym tylko od razu poszedł do specjalisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek123 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Byłem dwa razy u proktologa na wizycie i nic mi nie pomogło to co wypisał, czopki i maść proktis m, stosowałem już wiele innych maści. nic to nie pomaga, czy są jakieś zagrożenia takiego gumkowania, a co powiesz o criorectum dostępne w aptece jeszcze nie stosowałem nigdy, sztyft do zamrażania samemu hemoroidów? I jeszcze jest coś takiego za 60zł jak fine6 podobno lepsze niż te wszystkie maści z aptek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi