Gość zatroskana Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Witam. Od dwóch lat wiem, że mam kamicę pęcherzyka- liczne małe kamienie znalezione przypadkiem podczas usg. Do tej pory tylko jedna mocna kolka. Żadnych dolegliwości do tej pory, jednak od ok miesiąca odczuwam ucisk w prawym boku. Jakby mnie ktoś pasem ściskał i kłucie oraz szczypanie w łopatce i boku pod żebrami. Żadnych nagłych ostrych bólów kolkowych, tylko takie *ekspresowe* minuta, dwie i spokój. Staram się jeść delikatnie, bez tłuszczu. Czy takie *szybkie* bóle i kłucie i ucisk jest normalne? Dodam, że to ostatnie żebro jest tkliwe przy dotyku. Już dwa razy byłam w szpitalu na wycięcie tego pęcherzyka, raz z winy szpitala, chyba jakiś strajk czy coś wypisano wszystkich z tego dnia do domu, drugim raz nie zakwalifikował mnie anestezjolog do zabiegu z powodu SM. Od tamtej pory psychika moja popadła w paranoje i boje sie każdego ukłucia... Czy takie bóle są groźne, czy mam się bać jedynie ostrego bólu z gorączką itp? Chyba gdyby działo się coś złego to ból nie byłby tylko chwilowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi