Gość Kinia2 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Witam, chciałam zapytać, czy i jakie badania robione są pacjentowi przed operacją tarczycy - czy nie ma uczulenia na jakiś składnik znieczulenia, czy serce ok i inne - wiem, ze niektórzy ludzie nie budzą się po narkozie i długo przebywają w śpiączce. Ja jestem podatna na omdlenia np, po znieczuleniu u stomatologa, po podaniu znieczulenia przy cięciu cesarskim. Boję się, że po operacji się nie obudzę. Chciałabym zrobić wszystkie możliwe badania, jakie mogą dawać informację o jakimkolwiek przeciwwskazaniu do narkozy. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Przed znieczuleniem zawsze bada anestezjolog. To on dokładnie określa jakie badania są potrzebne, aby znieczulenie było bezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi