Gość Marcin Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Witam, niestety nie znalazłem podobnego wątku w archiwum. Jestem biegaczem i mam problem z hemoroidami, zwłaszcza w okresie jesień-zima. Po pierwsze: czy przyczyną powstanie hemoroidów może być przewianie? kiedy organizm jest spocony po wysiłku. Po drugie jakie są najlepsze metody leczenia tego schorzenia? gumki? laser? Miałem przerwę około 1 roku, niestety problem powrócił ze zdwojoną siłą. Przez 3 dni chodziłem okrakiem i musiałem stosować leki przeciwbólowe. Każdy ruch powodował duży ból. Żylak był naprawdę duży. Jestem 8 dni po wystąpieniu problemu. Żylak utrzymuje się nadal, jest mniejszy, juz tak nie boli, jest twardy. Jak pozbyć się tego problemu bez operacji podwyższonego ryzyka? Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aleksa Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Podobno przy hemoroidach żaden wysiłek nie jest wskazany, lepiej się pozbyć problemu nawet operacyjnie i potem żyć normalnie, oczywiście pilnując diety i regularnych wypróżnień, dicoeg się tu bardzo przydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mag b Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 ja polecam gumkowanie... idz do proktologa - bez tego nic sie nie dowiesz, a leczenie sie samemu to tylko zaleczanie... jesli hemoroidy są małe lepiej usunąc je szybko niż sie meczyc potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mag b Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 a jak się odzywiasz? masz zaparcia? sport jest wskazany, ale na pewno zbyt duzy wysilek to zawsze ryzyko. tak jak alkohol, złe odzywianie, gorace kapiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mag b Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 aha i siłownia, cięzary, przysiady, martwe ciągi - okazuje się, że mogą przyczyniać sie do powstawania hemoroidów. a tak mało sie o tym mówi - ciekawe czy większośc tych pasjonatów siłowni, co dziwgają po kilkanaście kg (w tym kobiety) borykają sie z tym problemem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi