Gość Brunon Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Moj problem to pieczenie odbytu. Cierpie na to kilka lat, objawy nawracaja co ok. 2-3 tygodnie i trwaja kilka dni do tygodnia, a nawet i dluzej. Odczuwam silne pieczenie miedzy posladkami (na calej dlugosci), skora jest zaczerwieniona, bol jest piekaco-klujacy. Cztery lata temu mialem zabieg Barrona na hemoroidy (na zewnatrz odbytu zostaly naddatki) i w zasadzie od tego czasu nie mam spokoju. Bylem juz u kilku lekarzy (proktolog, gastrolog, chirurg), ktorzy wykonywali badanie per rectum (takze kolonoskopie ale tylko do zgiecia sledzionowego) zapewniajac mnie o braku powaznych dolegliwosci. Ogolna diagnoza jest uczulenie pokarmowe/chemiczne. Nie znalazlem dotychczas bodajże ZADNEGO powiazania miedzy tym co jem, a objawami, a przez dlugi juz czas staralem sie wykluczac z diety wiele skladnikow. Moje pytanie brzmi czy mozliwym jest iz lekarze nie zdiagnozowali szczeliny odbytu, czy kilku lekarzy moglo tego nie zauwazyc? Czy takie objawy mozliwe sa przy nietolerancji laktozy (nigdy nie mialem z tym klopotow)? Na co jeszcze powinienem zwrocic uwage i co moze mi pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Nie ma takiej możliwości, żeby przeoczyć szczelinę odbytu skoro badało Pana tylu fachowców i miał Pan dodatkowo badania obrazowe. Zresztą objawy nie bardzo pasują do rozpoznania szczeliny odbytu. Prawdopodobnie rzeczywiście to jakieś uczulenie, być może na składniki pokarmowe, być może typu atopowego. Najlepiej jeszcze z tym problemem skonsultować się z dermatologiem lub alergologiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zuza Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 sprawdz owsiki niekoniecznie musi swedziec piecznie co 2-3 tygodnie, ten sam odstep czasowy czyli regularne namnazanie sie pasozytow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prazykwantel sprzedam Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Oferuję leki przeciwpasożytnicze na tasiemce, przywry, motylice, glisty. - Prazykwantel Praziquantel Zentozide Opticide Distoside Cesol Wormicide 600mg od 2.5 zł/tabletka, 04.2020 - Yomesan Niklozamid Niclosamide Devermin Radeverm Teniarene Trédémine 500mg od 2 zł/tabletka, 4 tabletki w blistrze, 01.2022 - Meben (zamiennik Zentel Albendazole) Mebendazole 100mg od 2zl/tabletka, 03.2020 - Zentel Albendazole Zenzera 200mg od 10zl/tabletka, 2 tabletki w opakowaniu, 12.2020 Leki są kupione w oryginalnym zapieczętowanym opakowaniu, w miarę możliwości bezpośrednio od producenta w ilościach i cenach hurtowych - co przekłada się na niską cenę moich leków. Przy mniejszej ilości odliczam do torebek strunowych. Przy zakupie połowy opakowania wysyłam w oryginalnym pudełku i dołączam naklejkę. Doliczam 20 zł za lotniczą wysyłkę rejestrowaną z Tajlandii lub w przypadku wysyłki z Polski 20 zł za pobraniową. Powyżej zamówienia 200zł wysyłka bezpłatna. Jestem w stanie pobić każdą opublikowaną cenę, do tego gwarantuję pewność dotarcia leku z Tajlandii - jeśli opóźnia się przesyłka, to wysyłam zastępczą z Polski. Mogę szukać dowolnych innych leków, mniej popularnych - jakkolwiek, będą one droższe, ze względu na trudniejszy dostęp i cena detaliczna, a nie hurtowa. Jan Krongboon massagewarsaw@gmail.com www.facebook.com/kurs.tajski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi