Gość Ewa Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Jestem amazonką, mam 40 lat, od jakiegoś czasu stwierdziłam guzek w drugiej piersi, w badaniu usg guzek okazał się torbielą, wymiary jej wynosiły 7,8x5,6 mm, w czasie punkcji torbiel zawierała 0,5 ml żółtawej treści, do światła opróżnionej torbieli podano taka samą ilość powietrza, kontrola miała być za 6 tyg. (powinna się wchłonąć) jednak u lekarza pojawiłam się wcześniej, przed określonym terminem. Torbiel, która miała sie wchłonąć urosła bardziej jej wymiary to 8,2x10,0 mm. Powtórnie mi ja nakłuto z tą różnicą iż treść była ponoć bardziej zapalna, znowu kontrola za 6 tyg. wypadałaby na początek lutego Ale na dzień dzisiejszy znowu czuję, że guzek zamiast się wchłonąć rośnie, dodam tylko iż nie można zastosować u mnie terapii hormonalnej. Co dalej? Obecnie jestem po wizytach u onkologa oraz chirurga onkologa, który po obejrzeniu wyników beszczelnie stwierdził cytuję...gdzie ma pani tą torbiel skoro niema pani piersi. Byłam u innego i mam wrażenie iz nie potrzebnie zawracałam mu głowę z torbielą, kazał zgłosić się za 3 m-ce i tyle. Moja torbiel jest bardzo widoczna prawie przebija się przez skórę, jej wymiary to 5x4,5 cm a skóra dookoła niej jest zaczerwieniona, miejsce przy dotyku pobolewa. Prosze podpowiedzieć mi co mam robić, dodam, że może trochę panikuje, ale bardzo sie boję i nie chciałabym, aby już było za pózno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Takie zmiany torbielowate są zmianami łagodnymi i wymagającymi obserwacji. Niech Pani w chwili obecnej uspokoi się. Za 3 miesiące należy wybrać się na kontrolne badanie. Nie będzie to za późno. Jeśli torbiel będzie nadal się powiększać być może lekarz zaproponuje usunięcie zmiany doszczętne z badaniem histopatologicznym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iwona Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Ewa, miałam to samo, lekarze też mi mówili abym się nie przejmowała bo to torbiel. Okazało się ,że w torbieli mam raka ( bardzo rzadki przypadek). Torbiel w oczekiwaniu na operację bardzo urosła.Idź do Lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Zobacz choroby piersi zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/piersi-choroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi