Gość Marek Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Witam serdecznie Chciałbym się dowiedzieć w kwestii zatoki włosowej bowiem mam wyznaczony termin operacji. Mam mieć metodę całkowitego usunięcia poprzez wycięcie i zostawienia nie zaszytej *dziury* o średnicy 2cm i głębokości do 2cm maksymalnie. Przez miesiąc czasu ma trwać mniej więcej etap gojenia. Mam mieć również znieczulenie od pasa w dół realizowane zastrzykiem w kręgosłup. Jest to niby najlepsza metoda bowiem jest minimalne ryzyko nawrotu zatoki włosowej. Chciałem się dowiedzieć, czy jest to zabieg niebezpieczny po którym np. stracę czucie w nogach z racji tego znieczulenia lub samego zabiegu? Mam obawy, proszę o opinie. Również chciałbym zapytać czego należy wystrzegać się do czasu zabiegu, jakich rzeczy unikać by nie rozwijać tej dolegliwości oraz jak postępować po operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi