Gość Ulek Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Witam, 3 miesiące temu doznałem skośnego złamania kości śródręcza *- odłamy przemieszczone o nieco ponad grubość warstwy korowej*. Po 11 dniach wykonano mi zdj RTG i stwierdzono większe przemieszczenie. 17 dnia po złamaniu miałem zabieg - zespolono mi kość 3 drutami Po 5 tyg po zabiegu wyjęto mi druty i ponowne zdj RTG, na którym lek. stwierdził brak zrostu. Dostałem skierowanie na fizjoteriapie (lasery, ultradźwięki) i lek doustny OSTEOGENON Za kolejne 6 tyg miałem kontrole na której także lek. stwierdził brak prawidłowego zrostu i kolejna wizyta za kolejne 6 tyg.. 1. Możliwe jest, że powstanie mi staw rzekomy? 2. Jak mam teraz wyleczyć rękę? Czy konieczna jest kolejna operacja? Dodam jeszcze że nie odczuwam bólu, ale nie jestem w stanie zgiąć i podnieść palca serdecznego (odstaje od pozostałych trzech przy wyproście dłoni) mimo ćwiczenia od kilku tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi