Gość barteq Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Witam serdecznie, Od jakichś paru lat mam problem z nadmiarem śliny w jamie ustnej podczas mówienia, dlatego tez podjąłem decyzję o wykonaniu badania - gastroskopii, której dostałem już wynik i chciałbym się skonsultować, jakie kroki powinienem dalej podjąć? Do rzeczy, jeśli chodzi o opis badania: *Przełyk bez zmian, we wpuście linia Z nieregularna. Błona śluzowa żołądka OK. W części przedodźwiernikowej obrzęknięta i rozpulchniona, w stanie zapalnym. Opuszka dwunastnicy drożna, kształtna. Część pozaopuszkowa dwunastnicy bez zmian. W gastroskopii odwróconej dno żołądka prawidłowe, wpust nieco wiotki. DGN: Gastritis antralis. Test ureazowy ujemny.* Bardzo proszę o pomoc gastrologiczną, bo wizytę mam wyznaczoną dopiero na połowę stycznia. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi