Gość Anna Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Od ok. 3 dni mam silny kłujący ból lewego przedramienia oraz równie kłujący w okolicach żeber (również po lewej stronie). Ból nasila się po wdechu - bywa, że trudno mi oddychać. Przez to oddycham dość płytko. Jest to bardzo męczące. Dodam jeszcze, że mam 22 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Bardzo mi trudno odpowiedzieć na to pytanie bez badania. Trzeba na pewno udać się z tym problemem do lekarza. Zapewne będzie konieczne wykonanie EKG celem wykluczenia bólu pochodzącego od serca oraz może RTG klatki piersiowej, odcinka piersiowego kręgosłupa. Bóle te, które Pani opisuje mogą być spowodowane neuralgią czyli samoistnym podrażnieniem nerwów obwodowych (badania wszystkie wtedy będą prawidłowe). Leczenie w takim wypadku polega tylko na podawaniu leków przeciwbólowych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi