Gość Irena z Opola Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Witam. Zdecydowałam sie na zabieg usunięcia przetoki ropnej w piersi. Problem powstał juz rok temu.Wtedy jednak lekarz naciął jedynie miejsce gdzie zbierała sie ropa i kazał czekac na wyleczenie.Rana sie nie zagoiła i podobno dlatego teraz jest przetoka. Nie jestem matką karmiącą.lekarze do których trafiałam do tej pory prócz USG nie wykonali żadnych dodatkowych badań , które by wykluczyły nowotworowe pochodzenie zmiany. Proszę powiedzieć czy zaufać lekarzowi onkologowi i poddać się zabiegowi czy szukać nastepnego lekarza , który zechce przeprowadzic dodatkowe badania w kierunku nowotworu. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Powinna Pani mieć zrobioną najpierw mammografię. Potem ewentualnie badanie histopatologiczne, jeśli w mammografii uwidoczni się zmiana wskazująca pochodzenie nowotworowe. Materiał pobiera się za pomocą biopsji gruboigłowej. To badanie pozwala postawić pewną diagnozę. Zawsze można zapytać jeszcze innego lekarza zanim podejmie się ostateczną decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daria Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Jaki lekarz przeprowadzał pani zabieg? jestem z Opola i w podobnej sytuacji-właśnie leczę przetokę piersi która powstała po zabiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aaaa z mazowieckiego Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 ja miałam taki sam problem. tylko że u mnie to trwało ponad 3 lata. chodziłam od lekarz do lekarza,byłam u wszystkich chirurgów którzy przyjmują w moim mieście w szpiatalu, byłam również w szpitalu w stolicy i nigdzie mi nie pomogli,było tylko ściąganie ropy strzykawką lub rozcięcie i wyczyszczenie.poszłam w końcu do chirurga onkologa, który zalecił zabieg chirurgiczny. zgłosiłam sie na niego,ale tak jak przed zabiegiem ciągle to powraca. dostałam antybiotyki i maści do smarowania ale działaja tylko jakiś czas i znowu powraca.tak wiec przed zabiegiem i po zabiegu jest tak samo,tylko że teraz szybciej pęka i nie boli tak jak kiedyś. usłyszałam tylko ze jestem na to podatna i na tym się kończą wizyty u lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania z opolskiego Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Witam serdecznie.Zgadzam się z poprzedniczką.Też przeżywam ten ból i proszę mi wierzyć,ból jest nie do opisania i bardzo długo się goi.Dwa lata temu byłam u onkologa chirurga w Centrum Onkologicznym w Opolu,ale lekarz uświadomił mi,że po zabiegu może się odnawiać,więc zrezygnowałam z operacji i męczę się z tym dalej.Jeśli ktoś wie więcej na ten temat bardzo proszę o odpisanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania z mazowieckiego Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Witam serdecznie, ja już męczę się pięc lat z przetoką. Jestem po wszelkich możliwych badaniach, byłam u wielu specjalistów i każdy mówił mi to samo, że nie ma co tego ruszac, że to może sie odnowic lub przenieś w inne miejsce i tak dalej ale ja już mam tego bólu dosyc i własnie lada dzień ide na operacje. Nawet jeśli ma mi sie to przenieśc albo odnowic to i tak zaryzykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zosia z Opola Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam dziewczyny, a szczególnie te z Opola. Ja już czwarty raz (w ciągu 1,5 roku) miałam operowany ropień - ból niesamowity i nadal się odnawia i nadal nie znaleziono przyczyny. Też usłyszałam, ze jestem podatna...., ale moja pierś jest już poszatkowana, a mi brakuje już sił. Chodzę po różnych specjalistach - ginekolog, endokrynolog, też medycyna naturalna i nadal się odnawia. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam serdecznie! miałam guza, którego mi usuneli a, miesiąc póżniej zrobiła mi się przetoka, męczyłam się jak diabli , onkolog skierował mnie na ponowną operację .Usunęli mi przetokę i zostawili otwartą ranę , którą codziennie miałam przepłukiwaną roztworem z soli (Trwało to około miesiąca). Mineło już 10 lat i przetoka się nie odnowiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MP Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ja jestem już po 5 operacjach ropni piersi na szczęście powstają w tym samym miejscu. Wcześniej miałam nacinanie tylko piersi dopiero bo zmianie lekarza gdy się nie poprawiało miałam wycięcie ropni. W efekcie czego mam uśmiech na piersi (14 szwów) i powstała przetoka która od marca się zamyka. Lekarz w chwili obecnej czeka na jej zamkniecie i nie operuję. Ja się leczę u dr. Sapieżko z Gdańska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Ja miałam już trzy zabiegi najpierw było przyjęte włożony szczęk nic nie pomogło odmawiaja się spowrotem miesiąc później miałam zabieg usunięcia przetoki niestety przed miesiączki zaczęła znowu pękłć miesiąc później znowu poszłam na usunięcie i nic nie pomogło teraz jestem tydzień po zabiegu i się odnawia co dalej nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Witam Mam już dość, od sierpnia ubiegłego roku Mam ten sam problem, najpierw niesamowity ból, wszystkie badania i nic. Odsylsli Mną od lekarza do lekarza, po miejscu nakucia po biopsji zrobiło sobie ujsci i zrobiła się przetoka. Badania na bakterie wyszły ujemne .w styczniu zabieg, lekarz usunął przetoke. Jest kwiecień od 2 tygodni bolała pierś. Ujscie zrobiło się na cięciu po zabiegu Czekam znowu na zabieg i Mi już dość Proszę o rade Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anusia Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Witam ja od 3mc mecze otwarta dane po usunięciu ropnia piersi srebrem koloidalnym w pasku który wkłada mi w rane chirurg i po kilku dniach zmienią na nowy.bardzo ładnie się goi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Zobacz choroby piersi zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/piersi-choroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Witam pisałam wczoraj nie wiem dlaczego nikt juz nie pisze o tym problemie kobiety co sie dzieje? Czy naprawde jestesmy skazane na ten ciągły bol i niepewność co z naszym zdrowiem?! Czekam na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Pani Zosiu jak sytuacja pani zdrowia wyglada teraz?czy udalo sie w koncu? Czekam na odpowiedź proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Witam mam pytanie jestem osoba troche otyla i widze ze co rok moje piersi sie zmieniaja ale od nie dawna zauwazylam pod piersia prawa zaczerienie i czuc kulke nieraz mnie boli ale poczulam jakby Piers opadla co to moze byc? czekam na odpowiedz dzienkujem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi