Gość krisss Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Mezczyzna 39 lat z nawdaga ponad 3 mies temu zaczalem miec problemy z przelykaniem szczegolnie slina i napoje a przy jedzeniu nie bylo problemow zrobilem gastosokopie wyszlo --zapalenie przelyku z nazderka ,refluks luzny wpust przelyku oraz helicobacter bez zmian w zoladku oraz innych dostalem leki --emanera 40 oraz prokit nie pomagaly nastepnie zamieniono na dexliant 60 w tej chwili po ponad 2 miesiacach brania lekow nadal mam obajwy tzn pieczenie czasem w mostku ,krwioplucie nieduze szczegolnie rano po nocy lub po dlugim lezeniu czasem nudnosci bardzo silne wzdecia i problemy z przelykaniem --uczucie w okolicach krtani jakby przeskakiwanie lub puchniecie wtedy mam problem z lykaniem tabletek lub malych twardych produktow np migdal orzech ktore czasem staja mi w przelyku i prowadza do odbiajania lub krzstuszenia ,w trakcie jedzenia posilkow nie mialem zadnych problemow nigdy czasem tylko lekkie pieczenie w mostku gorzej jest po posilku czuje sie pelny mam wzdecia i mam cofki -obawiam sie najgorszego czyli jakis rzeczy rakowych i tu pytanie? mialem wykonany pasaz rtg przelyku z kontrastem na ktorym wyszedl reflusk i nic wiecej czekam na powtorna gastrosksopie --czy taki pasaz wykazal by gdyby bylo to zwiazane z jakims stanem rakowym ? a jesli moje obawy sa przesadzone to co moze dawac takie objawy? ktore mam ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi