Gość Agusia040808 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Witam Zawsze miałam lekko powiekszone węzły chlonne podżuchwowe. Jeden w wieku 9 lat miałam wyciety choroba kociego pazura wówczas węzeł był już naprawdę duży z martwica osiągnął prawie 4 cm. Teraz mam 25 lat i od miesiąca zmagam się ze stanem podgoraczkowym. Zaczęło się od zmienionej sluzowki w jamie ustnej brałam już 4 antybiotyki leki przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze. W między czasie zaczęły rosnąć węzły chlonne pod żuchwą i wyskoczył jeden mały w pachwinie gardło dalej nie wygląda dobrze, ale był robiony wymaz i nic nie wykazał prócz naturalnej flory wyniki krwi dobre. Miesiąc temu w rozmazie limfocyty 27%, a w ostatnim 40 % temperatura nieustepuje od 37,3 do 37,5. Oto opis Usg węzłów obustronne podżuchwowe powiększone, owalne o słabo widocznym zróżnicowaniu korowo-rdzeniowym bez cech podejrzanego unaczynienia w Pd. Po str. Lewej 22/10 mm obok węzły w wymiarze dwubiegunowym 10mm. Po str prawej 23/8mm i 20/7 mm, również z wnękowym unaczynieniem. Po obu stronach węzły wzdłuż mięśni m-o-s owalne węzły do 10mm. Rtg klatki piersiowej czyste, jama brzucha czysta. Od jednego lekarza dostałam pilne skierowanie do hematologa, a drugi stwierdził że wymyslam i że ma dużo osób z gorączka i może tak być ze pojawia się i znika. Jestem już szczerze mówiąc strasznie zrezygnowana. Chciałam już to wszystko zostawić, ale temperatura strasznie mi doskwiera i jeszcze do tego uporczywe zawroty głowy przy wysiłku. Proszę o jakąś bezstronna opinie. Czy są jakieś przesłanki do niepokoju jeżeli chodzi o opis Usg? Jeden lekarz stwierdził że nie widzi nic podejrzanego gdy udalam się do innego lekarza stwierdził że nie jest dobre i dał skierowanie, a ja całkiem nie wiem co mam robić. Odpuścić? jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marzanna Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 jednak musi Pani isc do hematologa, zeby wykluczyc i sprawdzic czy to nie jest choroba krwi, np, bialaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi