Gość Inka89 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Witam! W czerwcu tego roku stwierdzono u mnie jednostronne wodonercze oraz zwężenie moczowodu ok 5-6cm. Na początek założono mi 2 razy stent niestety nie pomogły. W następstwie zrobiono mi nefrostomie przezskórną (bezpośredni odpływ z nerki). We wrześniu po wyciągnięciu drenu moczowód się poszerzył co pozwala na normalny odpływ moczu. W miedzy czasie oraz po przeszłam nieliczne zapalenia odmieniczkowe wraz z wodonerczem. Od jakiegoś czasu mam ciagle bóle w tej nerce lecz podczas ostatniej kontroli nie stwierdzono wodonercza. Moje pytanie czy to wodonercze może powrócić? Jaka przyczyna może powodować jeszcze ból tej nerki? Dodam,ze choruje na endometriozę. Mój lekarz podejrzewa ogniska na moczowodzie jednak do teraz nie zostało to potwierdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi