Gość Renata Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Proszę o wyjaśnienie w miarę możliwości w prosty sposób wyniku badania TK, którego treść zacytuję: * badanie TK Głowy wykonane dwufazowo uwidoczniło w płacie czołowym i ciemieniowym prawym rozległy hypodensyjny obszar odpowiadający dokonanym zmianom niedokwiennym. Również w istocie białej okołokomorowej lewej półkuli mózgowej oraz obustronnie w strukturach głębokich obszary i ogniska hypodensyjne naczynipochodne na różnych etapach ewolucji. ugólnione zaniki korowo-podkorowe mózgowia najbardziej nasilone w zakresie płatów skroniowych. układ komorowy symetrycznie poszerzony. nie stwierdza się ognisk patologicznego wzmocnienia tkanki mózgowej po dożylnym podaniu środka cieniującego* bardzo proszę o odpowiedź co wynika z tego uzasadnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Zmiany te odpowiadają najprawdopodobniej konsekwencji udaru niedokrwiennego czyli obrzęku obszaru tkanki mózgowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jadwiga Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Nie wiem co to znaczy U mojego dziecka 10 letniego chłopca wykryto dwa takie ogniska i mój lekarz twierdzi że to nic nie szkodzi na rozwój ale moje dziecko traci przytomność i on nic w tym złego nie widzi i twierdzi że to mu minie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Spinka Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Mam nadzieje, że zmieniłas juz dawno lekarza, bo ten najwyrazniej nie ma pojecia o przyczynie i nawet nie chce mu sie jej szukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marysia Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 obszar hypededsyjny lewej półkuli mózgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 A jak to przetłumaczyć na ludzki język *zmiany hipodensyjne-naczyniopochodne*? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi