Gość Karlos Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Witam, mam problem od około 3 miesięcy. 3 miesiące temu poszedłem na wizytę do lekarza który mi dał na ból w klatce naproxen, po przyjęciu tego leku pojawiły się wymioty i rozwolnienie, chorowałem kilka dni i przeszło, od tamtego czasu mam wiele dolegliwości, nudności, nieregularne cykle wypróżnień, np.rano po przebudzeniu mam parcie, usiądę, wystrzeli ze mnie i mogę wstać i iść do pracy, po chwili jednak muszę usiąść raz jeszcze żeby załatwić się do końca, tak jest codziennie, dodatkowo zmieniłem dietę bo miałem problemy z wypróżnianiem, od około 2 miesięcy spożywam ciemny chleb, jem dużo pomidorów czyli dużo błonnika i od tamtego czasu załatwiałem się w miarę normalnie ale to nie mogło trwać długo, jakieś kilkadziesiąt dni temu po zjedzeniu rosołu dostałem silnego skurczu podbrzusza i poleciałem do łazienki...najpierw stolec był koloru brązowego, później jasnobrązowego, a na koniec stolec papkowaty koloru zielonego, od tamtej pory moje stolce wystrzeliwują ze mnie i są co prawda koloru brązowo-jasnego ale dziwne jest wypróżnianie, od kilku dni z kolei mam burczenie w brzuchu tak jakby pasaż jelita pracował na szybkich obrotach i dużo oddaję gazów z kolei brzuch przestaje boleć, ale z gazami mam uczucie *popuszczenia*. Od czasu rozwolnienia po rosole raz na jakiś czas załatwiałem się trochę wody i dużo piany, teraz to przeszło bo nie zaobserwowałem tego, ale nie mam pomysłu co mogę jeść. Sytuacja z dnia wczorajszego, zjadłem ziemniaki + usmażony kotlet - ugotowany i po zjedzeniu uczucie pełności, dokuczało mi to, brzuch mi urósł i czułem uwieranie, jakby ucisk przy kaszlu pod prawym żebrem oraz na wylot kłucie na plecach...rano z kolei wypiłem herbatę i sru do łazienki, usiadłem i wystrzeliło ze mnie przy czym piekąc mój odbyt jakby przelewało się coś gorącego (takie uczucie) załatwiłem się po czym wstałem i dziękuję, pragnę przypomnieć że kiedyś siedziałem spore ilości czasu na toalecie a teraz nie mogę bo po pierwszy wydaleniu kału mam zaparcie...dziwne to jest. Byłem na badaniu gastroskopijnym ale niestety nie wytrzymałem wsadzania mi rurki i planuję gastroskopię i kolonoskopię w narkozie i pytanie do was...czy słyszeliście o podobnych objawach lub sami macie te dolegliwości ?. Jeszcze jedno, miałem dwa skierowania na krew utajoną 3 dni co drugi dzień razy dwa w odstępach 2 tygodni i za każdym razem wykazywało krew utajoną dodatnią :(. Proszę o porady jakie zrobić badania ewentualnie czy mam się bać, dodam jeszcze że jestem straszny panikarz i żeby dać wam pogląd na moją panikę to przytoczę sytuację, bolący ząb dawał mi tak w kość że się popłakałem...dorosły facet 27 lat się popłakał i dopiero poszedłem do dentysty. Jest mi wstyd, ale to panika mną rządzi :(. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 może to helikobakteria ,czy robiłes wyniki w tym kierunku np oznaczanie tej bakterii z kału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cleo Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Kał na pasożyty conajmniej 3x, krew na lamblie. Badanie na helikobacter. Morfologia, potas, glukoza, próby wątrobowe, amylaza we krwi i w moczu, crp. Warto też zbadać się w kierunku salmonelli i yersiniozy. Usg, gastroskopia i kolonoskopia. Choć ja bym obstawiała lamblię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi