Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ostry ból podczas wytrysku po przebytej operacji przepukliny pachwinowej

Gość tom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Jestem drugi tydzien po operacji przepukliny pachwinowej nie współżyjemy na razie z żona z obawy, że to za wcześnie. Ale jakoś napięcie trzeba rozładować i podczas masturbacji tuż przed wytryskiem czuję potworny ból i ucisk w miejscu gdzie była przepuklina. Myślałem że z czasem będzie mniejszy jednak gdy kolejny raz spróbowałem był równie mocny. Dodam że wszystko na zewnatrz goi się dobrze nie ma żadnych innych powikłan. Jak długo to może trwać? Czy to normalne? Proszę o odpowiedź :(

Nie ma jednej odpowiedzi na to pytanie. (zapytaj raczej czy to statystyczna dolegliwosci) Niektore bole z tego co czytalem trwaja do 3 tygodni, potem ustepuja. Zdarzaja sie jednak bole do 2 miesiecy. Mnie bolalo tak z 2 miesiace. Czulem zaciaganie jadra w strone podbrzusza. Nie bylo reguly na natezenie bolu. Gdzies tu nawet zadalem pytanie, ale zapomnialem podziekowac. Po 2.5 miesiaca uspokoiło się, ale do tego czasu bol byl jakby mi wyrywalo jądro :) (lekka nadczynnosc dzwigacza jadrą)

Dzięki za odpowiedź:) Operacja była metoda Lichetensteina czyli z tego co wiem to z użyciem siatki. Obawiam się, że albo za ścisło została wszysta i naciska na nasieniowód lub po prostu uwiera, nie wiem czy mam siatkę wchłanialna w części i czy z czasem to ustapi. Jest to ból promieniujacy w miejscu przepukliny jakby jakiś nerw był uciskany. Na różnych forach wyczytałem że przez pomyłkę czy nieuwagę chirurdzy potrafia uszkodzić nasieniowód. Na jednym z kolei że to z czasem przechodzi i dla świętego spokoju poradzono mi zrobić usg. Ale tego czasu nikt nie potrafi sprecyzować.:(

Już jestem prawie cztery tygodnie po operacji i bólu prawie nie ma. Jednak trzeba było czasu i nie ma co panikować jak ja. Ból jest jeszcze na zewnatrz nieduży ale nie ma tego najgorszego ucisku nerwu wewnatrz. W moim przypadku jeszcze przed seksem wolę się powstrzymywać tydzien dwa. Także ze względu na wrażliwość miejsca blizny.