Gość raniska Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Witam , od jakiegoś czasu mam powiększony prawy węzeł nadobojczykowy . Nie ma 1 cm , chirurg ( bardzo dobry ) który wykonywał usg , nie stwierdził nic niepokojącego . Węzeł nie powiększa sie z biegiem czasu . Według chirurga, wizyta u onkologa nie jest konieczna . Ponieważ brak cech echogennych ( nie wiem czy dobrze powtórzyłam ). Drugi wezel , tez z prawej strony jest głęboko schowany i niewyczuwalny dla mnie . Węzły pachwinie nie powiększone . USG brzucha tez nic nie wykazało oprócz kamiennicy woreczka, nerek i torbieli na nich . Nie pocę sie w nocy , nie chudnę . Na stałe zażywam Tialorid mite . Za to często cierpię na bóle mięśni i kosci . Wszędzie . Tzn. raz ręka , raz noga itd . Z rok temu miałam kilka razy czyraki ale obecnie nie pojawiają sie . Martwi mnie ten wezel . Czy isc do onkologa skoro usg wyszlo poprawnie ? Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raniska Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Niestety pojawił sie kolejny wezel ale po lewej stronie . Lekarz określił jako nieznacznie powiększony . Został wybadamy przez lekarza . Mam anginę . Boli mnie cała lewa strona . Migdał , ucho , głowa . Ból rwący . Nad tym węzłem czuje takie gorąco i lekko boli . Dostałam antybiotyk i jeśli sie nie wchłonie po 2 tyg mam isc do lekarza . Czy wezel nadobojczykowy moze powiekszyć sie od migdała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi