Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Ten temat

Wielki wystający żołądek

Gość Jola1970

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam wielki problem. Mam 45 lat, kilka lat temu miałam usunięty woreczek żólciowy, pozatym chyba wszystko jeszcze mam:), ale moim problemem jest mój żołądek. Jest on duży wystający, wiekszy od mojego brzucha. Nie potrafie znależć na to lekarstwa. Zauważyłam, że nie mogę jeść żadnych surówek gdyż powodują biegunkę i silne śmierdzące wiatry, w zasadzie to mogę jeść tylko chleb i ziemniaki gotowane, ewentualnie mieso gotowane, wszystko inne co bym nie zjadła kończy sie wizytą w łazience. Czasami mam tak żółte stolce że nie mogę domyc po nich toalety, czasami są tak śmierdzące jakbym najadła sie zgnilizny.Czasem po zjrdzeniu czegoś dostaję tak silny ból w lewej stronie brzucha że zwijam sie w kłebek. Leki na wątrobę i na trzustkę nie pomagają. Mam problem z wagą bo przy wzroście 168 cm waże 85 kg, ale ten wydęty żołądek to tragrdia, żadne ubrania nie leżą bo ciągle wyglądam jakbym była w ciąży, mój żołędek jest większy od mojego brzucha. prosze o radę co mogę zrobić, ponieważ nikt nie potrafi mi pomóc.

Witam , mam identyczny problem , jestem po dwóch operacjach pęcherzyka żółciowego , poniewaź rósł kikut i po 20 latach była kolejna operacja , a teraz jest tylko gorzej...mimo iż w ciągu 10 miesięcy zrzuciłam 10 kg waże 74 przy wzroście 166 ale ten wystający żołądek jest , mam wciąż bóle wzdęcia a z lekarzami nie umiem się dogadać , zrobili gastroskopię, kolonoskopię nic szczególnego nie wyszło ...tomografii ani rezonansu nie , bo za drogi ...i tak się męczę ale już mam dość pozdrawiam Grażyna