Gość sylwia Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Witam proszę bardzo kogoś o rade nie iwem czy mam sie martwić.. podczas badania mojej mamy ginekolog wyczula guzka w piersi ktory ja zaniepokojił wysłała ja w trybie pilnym na usg i mammografie tego samego dnai zrobiła usg wynik: sutki o utkaniu grczolowo tluszczowym z cechami przebudowy dysplastycznej zmian ogniskowych litych nie uwidocznilem w obu sutkach liczne torbiele w prawym do 17mm na g. 3 a lewym najwieksza 33mm na g. 12 przewody mlekowe w normie wezly chlonne pachowe o zachowanej echostrukturze. według radiologa nie ma sie czym martwić i powtozyc badanie z aok 10 m-scy nie radził tego nakłuwać powiedział ze przy przekwitaniu torbiel moze sie wchłonąć Nie wiem dlaczego radiolog nie napisał tej skali birads?? wynik mammografi: nie wykazano zmian niepokojących. czy robic bipsje mama ma 50 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi