Gość ccc Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Wyczuwam powiększone węzły chłonne pod żuchwą z prawej strony. Czym grożą i na co mogą miec (negatywny) wpływ? Odczuwam też niewielkie bóle ucha (mimo że jak żadnej zimy - tą całą chodzę w czapce). Jakie badania powinnam wykonac? (Nie nadmieniłam że pod żuchwą wyczuwam zgrubienie i szyja z prawej strony wygląda jakbym była lekko spuchnięta. W dzieciństwie przechodziłam świnkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Z tym problemem trzeba jak najszybciej skonsultować się z lekarzem. Być może powiększone węzły chłonne to odczyn na stan zapalny toczący się w górnych drogach oddechowych lub w uchu. Zapewne może wystąpić konieczność antybiotykoterapii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ccc Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Dziękuję:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chłonny Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 również mam ten problem jutro musze iść do lekarza!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adam Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 usg wezła wykazało widoczny wezeł z niewielka zatoka tluszczowa o wymiarze 9mm ten wezeł jest podrzuchwowy z prawej strony .nie boli mnie.nawet niewiem jak dawno go juz mam ,mam ciągły katar alergiczny i kaszel.prosze o pomoc czy wezeł kiedy mi sie wchłonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 witam od 4dni pojawił mi sie wezeł chłonny podzuchwowy strasznie mnie boli jak dotykam i jak połykam sline albo jem bylam u lekaza i dał mi heviran na pare dni.Nie widze jakies poprawy.Spie w szaliku i smaruje mascia rozgrzewajaca czy dobrze wogole robie?prosze o rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ada Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 hewiryn to jest na opryszke na połpasiec radze isc z tym do lekarza jest jakas infekcja skoro wezeł boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zosia Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 w wyniku usg stłuszczaly widoczny wezeł podrzuchwowy o 10 mmjak to rozumiec nic mi nie dolega wyniki krwi super a dlaczego ten wezeł jest wyczuwalnyZ gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dominika.chemik Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 mam takie same objawy:( nie wiem co robic, za parę dni sylwester:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwona Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Mam guzka pod żuchwa około3cm boli jak zmarzne .a tak wogóle mam go 8 lat i sie powieksza.Robiłam USG ale powiedziano mi że to kość i nic tam niewidać.Boję się bo wiem ze jednak coś jest bo boli i jest nieraz miętkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alex Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Witam, boli mnie lewy migdałek ale tylko przy dotykaniu przy połykaniu nic tylko tak jakbym język z boku czuła.. Pierwszy raz zdarza mi sie cos takiego. Czy to moze byc angina??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paula Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Witam od paru dni nawet miesiecy ciagle mam kilka gul pod zuchwa i mocno bola sa duze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Witam.Ja miałam powiększony węzeł chłonny pod żuchwą z prawej strony. Okazało się że w organizmie toczy się stan zapalny ( powiększone ob i crp w morfogi krwi ). Poszłam do stomatologa który uznał że nic się nie dzieje jeśli chodzi o zęby. Ale poprosiłam o skierowanie na zdj. Rtg . Poszłam zrobiłam i wykazało że w dwoch miejscach po usunięciu zębow zostało coś pod dziąsłem. ( nic nie bolalo poza tym ze strasznie zle się czulam i bylam bardzo slaba). Poszlam do stomatoga ze zdj. I podczas usuwania tej pozostałości wyszlo że wraz usunietym korzeniem usunieto ziarniniaka. To byl wlasnie stan zapalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kk Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 mam 38lat , minęło 10lat po usunięciu i zapaleniu wyrostka , w którym był rakowiak 0,5cm i nie widać śladu choroby. Czytałem w opracowaniach naukowych, że po 26latach obserwacji w 10/10 podobnych przypadków nie było wznowy. Obecnie bardziej niepokoi mnie szkodliwość badań TK których od tamtego czasu było ze 13x i nie wiem kiedy się skończą lub będzie ich mniej i jak długo jeszcze będzie trwała obserwacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Witam Mam taki problem od jakiegoś czasu mam powiększonego węzła chłonnego z prawej strony około 4 cm . Na domiar złego spuchł mi członek ,poza tym nic nie boli i bez większych zmian . Byłem już u siedmiu lekarzy i każdy mnie odsyła do innego . Wyniki badań wycgodzą mi dobrze .. Nie wiem już do kogo mam się udać zażywałem antybiotyki itp..trochę jak by pomogło . Usg miałem chyva ze trzy razy robione ,nie mówiąc o morfologii itp .. Jak leczyć i gdzie ,na codzień mieszkam w Krakowie Proszę o odpowiedź na mejla : mirowski30@gmail.com Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Witam Mam taki problem od jakiegoś czasu mam powiększonego węzła chłonnego z prawej strony około 4 cm . Na domiar złego spuchł mi członek ,poza tym nic nie boli i bez większych zmian . Byłem już u siedmiu lekarzy i każdy mnie odsyła do innego . Wyniki badań wycgodzą mi dobrze .. Nie wiem już do kogo mam się udać zażywałem antybiotyki itp..trochę jak by pomogło . Usg miałem chyva ze trzy razy robione ,nie mówiąc o morfologii itp .. Jak leczyć i gdzie ,na codzień mieszkam w Krakowie Proszę o odpowiedź na mejla : mirowski30@gmail.com Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi