Gość zurek Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Witam, spróbuję pokrótce opisać moją walkę ze stawem skokowym, która NIESTETY nadal trwa... Kilka lat temu skręciłem lewą stopę. Po pewnym czasie zaczęła ona boleć, strzelać i drętwieć. Lekarz mówił, że tak może być po skręceniu. Od pewnego czasu noga ta zaczęła mi jeszcze bardziej *przeszkadzać*. Często strzela, drętwieje, a z racji wykonywanego zawodu (perkusista) potrzebuje ją sprawną w stu procentach. Znowu zacząłem interesować się sprawą, wykonałem ponowne RTG. Okazało się, że mam tam ułamany tylny wyrostek kości skokowej. Wykonano artroskopię i usunięto ten odłamany fragment. Ponowna rehabilitacja iiii.......... i nic! Staw skokowy dalej boli, strzela, drętwieje. Wykonałem rezonans magnetyczny stopy, z którego opisu wynika: *Wykonano badanie MR lewego stawu skokowego w płaszczyznach cor.,trans., sag. w obrazach T1, T2 zależnych oraz PD. Brak rozpoznania i danych klinicznych. Duży wysięk wokół przyczepu mięśniowego ścięgna mięśnia zginacza długiego palucha. Niewielka ilość płynu również w stawie skokowo-piętowym i skokowo-łódkowatym. Ścięgno Achillesa i rozcięgno podeszwowe zachowane. Szpary stawowe niezwężone, pow. stawowe równe, gładkie. Cechy niewielkiej tendinopatii zwyrodnieniowej tylnej części więzadła czworobocznego i więzadła skokowo-strzałkowego tylnego.* Ortopeda, u którego się leczę i który wykonywał artroskopię, zasugerował wykonanie blokady *i powinno pomóc*. Jednak miałem już kiedyś zrobioną blokadę i nic to nie dało. Powoli zaczynam tracić nerwy!!! Czy ktoś może podpowiedzieć jakieś rozwiązanie po zapoznaniu się z opisem rezonansu? Pozdrawiam i czekam na pomoc Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi