Gość Anonim Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Witam 13 dni temu mialem zabieg usuniecia zylakow powrozka lewego, po zabiegu wszystko bylo ok. Moszna wygladala tak jak powinna, zadnych zgrubien i innych niepokojacych widokow. Po 3-4 dniach po zabiegu, zdarzylo mi sie kichnac i to bardzo mocno po czym zaraz po kichnieciu strasznie zakulo mnie w mosznie i wyskoczyl jakis *guzek* nad jadrem lewym dosyc spory z poczatku byl miekki, a teraz jest juz dosc twardy. Dokladny opis: niewielki obrzek struktur powrozka nasiennego lewego. Czesc zyl spolotu wiciowatego lewego wykrzepnieta. Z hiperechogenicznym odczynem wokolo. Do tego od tamtego czasu caly czas boli mnie tez nasieniowod, tak ze moge ledwo go dotknac. Bylem w szpitalu, przeprowadzono usg i nic mi nie powidziano, niby cos tam jest jakies zgrubienie powrozka i jakby plyn ale ogolnie wszystko ok. to czemu jest ten guzek i czemu tak mocno mnie to boli ? usg przeprowadzal mi jakis mlody lekarz i sam czasami zastanawial sie co on tam widzi. czy ten guzek zniknie a nasieniowod przestanie bolec ? czy moze jest to przepuklina, badz nawrot zylakow ? Zabieg wykonywany byl jakas stara metoda, juz dokladnie nie pamietam, a nigdzie nie mam tego zapisane Jutro mam wizyte u lekarza ogolnego, wiec dopiero za jakis czas bede widzial sie z urologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi