Gość Michał Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Witam !!! Od dość dawna miałem *małe* problemy ale zbytnio mi to nie przeszkadzało. Dość często po wyprużnieniu podczas podcierania miałem krople świerzej krwi na papierze toaletowym. Udało mi się nawet zlokalizować żródło *krwawienia* praktycznie przy samym ujściu odbytu. Kolejna sprawa to mały niebolesny twardy guzek, koloru skóry położony koło wejścia do odbytu. Nie wychodzi z odbytu ani nie boli. Po prostu jest i to już dość dlugo. Nie przeszkadza mi to. Zaniepokoiłem się, gdy podczas kąpieli zauważyłem kolejny mniejszy guzek tym razem bolący. Obejrzałem go sobie i zobaczyłem, że jest na zewnątrz i wogóle wygląda jak nabrzmiała żyła ze zgrubieniem. Oczywiście jest koloru fioletowego. Nie czekałem tylko umówiłem się na wtorek do proktologa. Obecnie czuję lekki ból a najbardziej to świąd i pieczenie. Mam siedzącą pracę. Cały czas na 4 literach:( To *coś* powstało, wyszło z dnia na dzień. Czy ma to coś wspólnego z tym że tego dnia niosłem potwornie cięszką szafę na 4 piętro ??? Proszę o odp i przepraszam za mało fachowe słownictwo:) Wtorek niedaleko ale chce wiedzieć na czym stoję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 To żylaki odbytu. Powstają wskutek wzrostu ciśnienia w jamie brzusznej. Pewnie dźwiganie przyśpieszyło tylko proces. Bardzo dobry wybór z proktologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marek Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 mam problemy z hemoroidami , kilkanaście lat temu miałem robione zastrzyki wokół guzków i miałem spokój teraz mam nawrót choroby pojawił się guz przy wylocie z odbytu,który boli nie mogę przez to nawet spać,bardzo mnie to męczy,a tutaj gdzie teraz mieszkam nie ma proktologa tj.w Ostrowie Wielkopolskim.Czy ten zabieg który miałem robiony mógłbym powtórzyć,czy wybrać inny tylko gdziejak tutaj nie ma lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Radziłbym wybrać zabieg bardziej definitywny czyli usunięcie chirurgiczne tychże guzków hemoroidalnych. Wtedy nie nastąpią wznowy. Trzeba w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi