Gość Łucja Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Mam pytanie czy przed zabiegiem wycięcia woreczka żółciowego koniecznie potrzebne jest badanie jelita grubego z kontrastem?Badania które miałam robione to gastroskopia żołątka, biobsje wątroby, badania krwi ,ekg,prześwietlenie płuc, badania ginekologiczne wszystkie te badania wyszły dobrze.Ze szpitala mnie wypisano i kazano czekać na zabieg chciałam się dowiedzieć jak długo się czeka na zabieg kamienie mam ponad 30 lat ból jest silny nie moge nic zjeść schudłam ze 100kg na 70 kg.I czy naprawde konieczne jest badanie jelita grubego czy bez tego badania niezoperują mi woreczka żółciowego? proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 O tym czy konieczne jest takie badania decyduje lekarz prowadzący. Oczywiście można wykonać cholecystektomie bez tego badania. Na zabieg planowy czekać się różnie w zależności od szpitala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi