Gość majkelP85 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Witam... Jestem w rozsypce odkąd otrzymałem wynik rezonansu. Od miesiąca mam bóle kłucia w odcinku szyjnym. Promieniuje do lewej ręki przez co mam delikatny niedowład całej kończyny. Stało się t tak gdy wstawałem z łóżka i przekręciłem szyją w lewo i nagle ten ból :( Najgorzej jest właśnie z rana jak wstaję to boli najgorzej. Brałem zastrzyki tabletki i nic. Mój lekarz opisał m wynik rezonansu takimi słowami : Witam. Ma Pan 2 przepukliny i obydwie wpuklaja się do kanału kregowego pierwsza zweza przestrzeń kanału a druga zamyka wyjścia czyli otwory boczne uciskajac na nerwy co w efekcie daje takie efekty. W poniedziałek mam neurologa a środę neurochirurga. Czy czeka mnie operacja ? Problem jest taki że mam jechać za tydzień do pracy do Holandii i nie wiem co robić.... Dostałem bezpłatny urlop by wyjechać i dorobić trochę a tu taka lipa :( Najgorsze jest to że regularnie ćwiczę na siłowni i kocham to bo stało się to moją pasją. Czy ja będę kaleką ? Wrócę na siłownie ? Jestem załamany...... P.S. Mogę przesłać na e-mail mój wynik jak rezonansu jak coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dana Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Nie będziesz kaleką jeśli poddasz się operacji z implantacją i być może odbarczeniem. Skoro bol przechodzi do reki powodując jej niedowład to operacja jest konieczna zwazywszy, ze przepuklina zweza kanal. Przeszlam taka operacje pare lat temu. Mam implant Cag*e w miejsce usuniętej przepukliny. Zyje, chodze ale wiem ze pewnych rzeczy zwłaszcza wysiłkowych nie wolno mi robic bo to niepotrzebnie pogarsza inne przepukliny, które sa w nienajlepszym stanie. Tak wiec silownia odpada. Miej na uwadze swoje zdrowie a nie przyzwyczajenie zwłaszcza teraz. Nie należy pogarszać sytuacji. Odcinek szyjny jest bardzo często operowanym zwłaszcza kregi C-5 C-6. Nie chce się tutaj wymadrzac ani cie straszyć, ale wiem, ze w takim przypadku trzeba się skonsultować z lekarzem. Nie ma co zwlekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arek Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Hej ! Mam 38 lat operacja szyjnego 26.02.2015 identyczna diagnoza jak Twoja w 2010 , objawy które opisujesz pasują do moich . Powiem tak ! Mialem termin operacji w 2010 r jednak stwierdziłem że powalczę o zdrowie(kilka zwolnień w robocie) lasery, lekka rehabilitacja itp . Jednak...z perspektywy czasu żałuję. Do kiedy nie mialem problemów neurologicznych jakos się dalo zyc . Kiedy jednak straciłem czucie w lewej ręce sam pobieglem prosić o operacje . Im dłużej tym gorzej . Po operacji nadal mam drętwienia rąk, jednak o wiele słabsze i z mniejsza częstotliwością, pytałem lekarzy dlaczego dalej tak jest?,Odpowiedzieli*te drętwienia od razu panu nie przejdą , a może nawet nigdy nie przejdą!!! Czucie wróciło... Niestety, o silowni zapomnij i to jak najszybciej , polecam lekkie bieganie i basen... Z przykrością stwierdzam ze życie po operacji to już nie to samo co przed! Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi