Gość adam Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Kilka miesięcy temu zauważyłem u siebie guzek wystający z odbytu, nie przejąłem się tym za bardzo bo po paru dniach znikł, wszystko byłoby ok. gdyby nie to że od tamtego czasu podczas podcierana się zauważam lekkie krwawienie z odbytu? co to może być? naczytałem się trochę o polpie, i szczerze mówiąc zaczyna sie zastanawiać nad wizytą u lekarza. tylko proszę napisać do jakiego specjalisty mam sie zgłosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Najbardziej prawdopodobną przyczyną są żylaki odbytu. Najlepiej udać się do chirurga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adam Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 ale, czy to nie ma nic wspólnego z polipem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Polipy można wykryć na badaniu kolonoskopowym, jeżeli są małe można je usunąć przy badaniu, jedynie takie badanie pozwoli na wykrycie polipa i usunięcie jego, oczywiście jeżeli taki istnieje. Badanie to polega na wprowadzeniu przez odbyt wziernika, który jest zakończony kamerą. Badanie jest bezbolesne, przed badaniem podawane jest znieczulenie. Jeżeli chodzi o polipy to najlepsza metoda znalezienia polipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolina Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Witam, mam 24 lata i od jakiegoś czasu zauważyłam krew na papierze toaletowym oraz wystawiający guzek z odbytu. Kiedyś pojawiaj się tylko przy oddawaniu kału i następnie się chował, ale od jakiegoś czasu jest cały czas widoczny. Kilka razy zdarzyło się też, że krew pojawiała się nie tylko podczas wizyty w toalecie i to w większej ilości. Nie odczuwam jednak żadnego bólu ani świądu. Dodam też, że jestem pod opieką gastroenterologa z powodu celiakii, czy powinnam się zgłosić z tym do lekarza i do jakiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arem Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Tak, powinnaś zgłosić się do lekarza. Internet jeszcze nigdy nikogo nie wyleczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Witam mam pytanie niedawno wykryto u mnie polip w odbycie jest bardzo bolesny mam skierowanie do szpitala na operację chciałam się dowiedzieć czy długo się leży w szpitalu po operacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MHg Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Moj dwuletni synek miał polipa w odbycie 2cm Po zabiegu został jeden dzien na obserwacji i poszliśmy do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi