Gość pytajsmialo Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Witam, w czwartek 19.03 miałam przeprowadzoną gastroskopię, na której nie wyszło nic - żadnej wzmianki o refluksie (informacja od gastrologa i lekarza POZ - że wszystko w porządku), jednak mimo to, w sobotę po zjedzeniu 2 kanapek (p. jasne) oraz szklance soku pomarańczowego - bolało mnie w nocy w okolicach mostku, nie skojarzyłam tego faktu (s.pomarańczowego), i w ndz rano na śniadanie zjadłam kanapkę (p. jasne) i ponownie szklankę soku). Bolało mnie cały dzień, byłam głodna - zjadłam mały i lekki obiad, jednak uczucie ciężkości w mostku i nadbrzuszu spowodowały ból nie do wytrzymania - wymusiłam wymioty (dają jakieś chwilowe ukojenie). Wieczorem było już ok. w poniedziałek czułam dyskomfort i ssanie w żołądku (produkty dozwolone przy refluksie - którego rzekomo nie mam), ale ogólnie było w porządku. Wtorek - ogólny dyskomfort i obolałość brzucha przy pępku, ból pod prawym żebrem i promieniujący kłuty do pleców (jakby przeszywający od żebra). W środę wizyta u lekarza POZ - z wyników gastroskopii zadowolony, odstawił mi Controloc oraz Famogast, które brałam od listopada 2014. Dieta w ciągu dnia lekka. wieczorem lekki dyskomfort, w nocy obudzenie - ból w okolicach mostku (wieczorem wzięłam Famogast mimo odstawienia porannego). Nadszedł dzień wczorajszy i rano lekki ból brzucha (myślałam, że z głodu)- wzięłam profilaktycznie controloc i zjadłam małe i lekkie śniadanie. Pomogło na chwilę. W porach lunchu zjadłam jogurt z musli. Po 2-3h poczułam ponownie lekki ból brzucha - jako, iż jadam regularnie co 3h - pomyślałam, że to z głodu. Zjadłam lekkie kanapki i wypiłam szklankę soku porzeczkowego. Po godz. 17 ból był tak uporczywy, iż wymusiłam wymioty. Po jakimś czasie ból ustał ale dyskomfort pozostał. Napiłam się 2 łyki wody i położyłam spać. Czułam jak podchodzi mi woda. Zasnęłam i przespałam spokojnie noc. Rano obudziłam się głodna. Wypiłam ok. 9 napój mleczny o smaku waniliowym ok. 200ml i cały czas czuje ból brzucha w nadbrzuszu. Gdzie mogę szukać przyczyny mojego stanu, kiedy w gastroskopii nic nie wyszło? Lekarz POZ kazał mi iść do ginekologa, aby sprawdzić czy nie mam mięśniaków lub powiększonej szyjki macicy, ale czy to ma jakiś wpływ w przypadku dyskomfortu po jedzeniu? Błagam, potrzebuję rady, gdzie szukać pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi