Gość Dann Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 W zeszłym roku zostałem skierowany do szpitala w celu usunięcia hemoroidów, jak się później okazało był to tylko lekki przerost anodermy. To wynik badań, i zaraz opis dalszych powikłań: Badanie Endoskopowe: Rektoskopia: W bańce odbytnicy zaraz za zwieraczami wybujała błona śluzowa kończąca się dwoma płaskimi owrzodzeniami błony śluzowej pokrytymi w dnie włóknikiem. Obok jednego z nich wygórowanie błony śluzowej - przy dotyku narzędziem zachowuje się jak zmiana podśluzówkowa. W kanale odbytu nie widzę żylaków ani innej patologii. Oprócz przerostu anadermy miałem również mały guzek przypominający twardy bąbelek (przepraszam za brak fachowej nomenklatory), został zbagatelizowany - niedługo po wizycie w szpitalu ten guzek zaczął się powiększać i w jakieś dwa miesiące po tym - po uzyskaniu dość dużego, wywołującego dyskomfort rozmiaru - odpadł. Chciałbym skonsultować z państwem co to właściwie mogło być, i gdzie mógłbym się z tym udać. Niestety - wypadnięty guzek nie udało mi się przechować by mógł nadawać się do zbadania, niemniej w miejscu dawnego guzka zdaje się powstawać nowy. Przebieg powiększania się guza jak i sam guz po wypadnięciu mam udokumentowane na zdjęciach w celu konsultacji. Nie wiem jednak czy istnieje szansa by załączyć tu plik ze zdj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Wizyta u lekarza Ciebie czeka, tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi