Gość katarzynawujcik Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Moje dziecko ma 3 latka urodziło sie z guzem krzyzowo-lguziczna typu teratoma maturom była operowana zaraz po porodzie w instytucie Matki i Dzieka w warszawie przy pierwszej operacji zostało usunięte 80% guza wraz z mięśniami pośladkowymi i kością guziczna ,po półroku od operacji guz sie odnowił dziecko przeszło druga operację w instytucie co wizyta u chilurga jest pobierana krew na alfa feto proteina do tej pory było wszystko w porządku ale przy ostatniej wizycie kontrolnej(24lutego2009) u chilurga zostało pobrane alfa feto proteina zostałam skierowana z dzieckiem na badanie usg jamy brzusznej w badaniu wyszło :drobne węły chłonne krezkowe ,dzisiaj dostałam (3marca2009) dostałam telefon z IMiDZ że podwyzszony jest chormon alfa feto proteina i skierowała nas pani chilurg na rezonans magnetyczny mam obawy że u mojego dziecka rozwija sie guz prose o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Podwyższony poziom AFP może wskazywać na zmianę nowotworową. Rezonans powinien dać więcej informacji na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 czy moze pani napisac cos wiecej na priv? helios1981@o2.pl mam taki sam przypadek prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 jakie jest prawdopodobienstwo odnowy guza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radek Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Ponawiam pytanie, czy podwyżenie afp z 20 na 25 ( 20 w grudniu ) 25 z kwietnia oznacza wznowę? Badanie per rectum nic nie wykazało proszę o odpowiedz dziecko było operowane w 4 dobe życia na guza krzyżowo guzicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi