Gość Bogdan. Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Cztery lata temu w badaniu USG jamy brzusznej wykryto u mnie również guza nerki prawej. Wykrycie to zostało potwierdzone badaniem TK, a diagnozą po tym badaniu był gruczolak. Urolog, do którego chodziłem powiedział mi, że to niezłośliwy guz i nie jest taki duży, by wymagał natychmiastowej operacji. Co rok powtarzałem badanie USG i guz nie rósł. Jednak w ostatnim czasie zauważyłem zmiany, guz urósł i teraz jego średnica wynosi 3,8cm. W opisie TK nie ma nic o jego złośliwości, jest napisane: *Może być to guz RCC, ale ze względu na wolną progresję, raczej nie*. Urolog, u którego się leczę zlecił mi konsultację z innym urologiem, który zlecił mi kolejną konsultację z doktorem nauk medycznych. Nie stać mnie na prywatne leczenie. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi