Gość Olga Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Cześć, pierwszy raz udzielam się na tego typu forum, chociaż często przeglądam, ale do sedna sprawy. Od kilku miesięcy podczas oddawania stolca, czuje przeszywajacy ból i to taki, że czasami nie kontroluje tego, że krzyczę. Mało tego występują silne krwawienia. Byłam u specjalisty, zrobili mi rektoskopie i kolonoskopie, wielokrotnie byłam badana per rectum. Chirurdzy stwierdzili, że mam żylaki I i II stopnia, przewlekła szczelinę odbytu, która krwawi oraz guzka krwawniczego. Dostałam różne maści, leki, kazali mi robić nasiadowki żeby uniknąć zabiegu. I oczywiście robie to wszystko, ale to nic nie pomaga. Do chirurga mam się zgłosić dopiero pod koniec lutego, żeby umówić się na zabieg. Problem w tym, że nie mam pracy siedzącej, zdrowo się odzywam, nie jestem maniaczka zdrowej żywności, ale codziennie mam gotowany obiad w domu. Nie naduzywam alkoholu, jedynym moim nałogiem jest palenie. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego to się do mnie przyczepiło. Może, ktoś z was miał podobny problem, jest po zabiegu i może mi wyjaśnić jak to będzie wyglądało. Oczywiście pytałam się lekarza, ale wiadomo, że lepiej dowiedzieć się czegoś od osoby, która to przeszła. Dodam tylko, że mam dopiero 23 lata i jestem fizjoterapeutka, a lekarze juz mi każą zmieniać zawód. Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi