Gość basia z wielkopolski Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Szanowny panie Doktorze! mam pytanie co mozna jesc po usunieciu woreczka zolciowego po metodzie laparoskopii? jestem 2 tygodnie po zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata z Katowic Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 wejdź na www.forum.gazeta.pl Tam się zaloguj i odszukaj *Kamica żółciowa i po zabiegu*. Po prostu do miesiąca czasu od zabiegu nie jeść rzeczy ciężkostarwnych, wzdymających. Potem powoli rozszerzać dietę i obserwować czy boli po posiłku czy mdli itd. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basia Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 jestem 4 dni po zabiegu usunięcia woreczka i jem wszystko chude czuje sie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Witam, mam pytanie dotyczące diety u osoby, która miała usunięty pęcherzyk żółciowy ok 25 lat temu, po diecie trwającej ok 2 lat po operacji powróciła do *normalnej* diety. Niestety znowu powróciły dolegliwości (żółć spływa do żołądka). Czy w takiej sytuacji należy znów powrócić do diety jak po usunięciu? Co może jeść taka osoba a czego jej nie wolno. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi