Gość Aleksy Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Dzień dobry, tydzień temu pojawił mi się mały guzik nad odbytem, który lekko mnie pobolewał, jednak zniknął po dwóch dniach. Po 3 dniach od jego zniknięcia pojawił się na nowo z nasilonymi objawami, swędzeniem i pieczeniem, podejrzewałem hemoroidy więc zastosowałem maści, czopki i diosminex, które można nabyć bez recepty w aptece. Po trzech dniach stosowania tych leków objawy praktycznie zniknęły, guzik pomniejszył się znacznie, jednak przez noc nastąpiło krwawienie z odbytu, którego wcześniej nigdy nie miałem, podobnie jak innych objawów hemoroidów, wszystko to pojawiło się w ciągu kilku dni. Od listopada biorę leki na zespół jelita drażliwego, duspatalin, czy to może mieć coś z tym wspólnego? Trzymam dietę lekkostrawną z dużą zawartością błonnika, jednak nie prowadzę zbyt aktywnego trybu życia, ponieważ jestem studentem, a jak wiadomo zbliżają się egzaminy, do których trzeba trochę *przysiąść* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Idź do lekarza a tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi