Gość Ona66 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Witam. W lutym ubiegłego roku wykonałam badanie TSH, wynik 3.38, więc w normie. Kilka tygodni temu powtórzyłam badanie i wynik wyniósł 3.71, gdzie norma jest do 4. Więc niby wszystko ok, ale czy na pewno? Dodatkowo dodam, że w najbliższej przyszłości chcę starac się o dziecko. Czy taki wynik nie będzie zbyt wysoki? Czy trzeba *coś* z tym robić? Zastanawiam się, czy zapisać się prywatnie do endokrynologa, skoro teoretycznie wszystko jest w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iza Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 wynik TSH jest w rzeczywiście w granicach referencyjnych, co nie oznacza, że nie jest to niedoczynność. Powinnas zrobić jeszcze FT3 i FT4 i z wynikami pójść do endo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi