Gość Anonymous Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Witam. Od 5 dni mam sporadyczny ból brzucha który przeradza się w potrzebę, aby iść się wypróżnić. Kilka razy się przez to obudziłem w nocy i szybko nad ranem. Nidy nie miałem takich sytuacji. Oprócz tego mój stolec jest luźny. Żadna choroba mi do tych objawów nie pasowała, dlatego proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Trudno mi określić z czym mogą być związane te dolegliwości bez bezpośredniego badania. Jeśli nie ustąpią w przeciągu kilku dni samoistnie proszę w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z lekarzem. Być może to tylko czynnościowe zaburzenia w pracy jelit (nadmierna okresowa kurczliwość jelita), a nie jakaś morfotyczna przyczyna. Do rozważenia wykonanie badań dodatkowych jak np. USG jamy brzusznej czy też nawet kolonoskopii oraz włączenie odpowiednich leków. O wszystkim zadecyduje lekarz po bezpośrednim badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Idź do lekarza a tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi