Gość KASIULA Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Witam! Ponad miesiąc temu miałam usunięty pęcherzyk żółciowy byłam tydzień temu na gastroskopii bo często mnie brzuch boli a wcześniejsze USG nic złego nie wykazało i z gastroskopii wyszło że mam żółć w żołądku i ogólnie jest przekrwiony i obrzęknięty. A do tego te ciągłe zaparcia od ponad miesiąca po zabiegu się zmieniło wszystko. Brzuch miał mnie nie boleć a dalej boli fakt że nie mam już takich ataków ale jakieś skurcze jak zjem to takie czuje gulgotania i wzdęcia choć trzymam diete nie jem nic ciężkostrawnego. Lekarz przepisał mi Panzol i mam używać go 3 miesiące, Metoclopramidum i zazywać przez 4-6 tyg. i pić siemie lniane. Czy po tych lekach te bóle brzucha ustąpia czy to przez tą żółć, czy powinnam zrobić jeszcze jakieś badania i co z tymi zaparciami? Pozdrawiam i proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Czy po tych lekach te bóle brzucha ustąpia - tak, bóle raczej powinny ustąpić czy to przez tą żółć, - żółć w żołądku może wywoływać stan zapalny i z tego powodu mogą być dolegliwości czy powinnam zrobić jeszcze jakieś badania - nie ma takowej potrzeby i co z tymi zaparciami? - dieta bogatobłonnikowa, okresowo można zażyć syrop na bazie laktulozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi