Gość Paulina, 26 Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Witam, od 2 tygodni mam przy odbycie twardego guzka wielkości ok 1cm^2. Nie boli, jedynie bardzo swędzi i czasem piecze. Kilka razy w ciągu ostatnich pięciu lat robiło mi się już coś podobnego, jednakże zawsze po ok 3-5 dniach znikało. Zawsze robi mi się coś takiego jak przemarznę albo długo stoję. Stosowałam już czopki procto glyvenol, hemorectal oraz maść Aesculan. Dodatkowo biorę diosminex. Lekki ból oraz pieczenie zniknęło, jednakże wciąż swędzi i guzek się nie zmniejsza. Nie mam innych dolegliwości (zaparć itd.). Spotkał się ktoś z czymś takim? Zastanawiam się, czy to hemoroidy czy zakrzepica. Do lekarza wybiorę się na pewno jak tylko odbiorę dokumenty z urzędu. Póki co muszę leczyć się sama. Paulina, 26 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 To zapewne wykrzepiały guzek hemoroidalny. Skuteczne mogą być w takim przypadku jedynie leki dostępne na receptę, a w skrajnych przypadkach leczenie operacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paulina, 26 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Byłam dziś u proktologa, stwierdził, że to tzw. *wilk*. Zalecił diosminex i nasiadówki w korze dębu. Zastanawiam się jednak, czy ten guzek kiedyś zniknie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi