Gość robert78 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Mam drapanie gardła i lekką chrypke , kaszel jest tak silny że zmusza mnie do wymiotów, rtg klatki piersiowej * pola płucne bez zmian ogniskowych,sylwetka serca niepowiększona, wnęki naczyniowe, paliłem 16 od dwóch nie palę, dodam że moj ojciec i jego brat zmarli na raka krtani, ja mam 36 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Radziłbym jeszcze z tym problemem udać się na bezpośrednią konsultacje najlepiej do laryngologa. On po badaniu wyjaśni zapewne przyczynę dolegliwości i określi dalszy sposób postępowania. Przyczyn takiego stanu może być wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malgorzata Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 moze to byl porazenie strun głosowych / nerwu błędnego. Przyczyna może być ukryty reflux lub efekt powirusowy.Laryngolog powinien zrobić test tzw.stroboskopie i zobaczyć czy twoje struny głosowe pracują symetrycznie i potem wejdź na strony o uszkodzeniu nerwu błędnego i o uszkodzonych strunach głosowych i poczytaj o farmakologicznym i fizjoterapeutycznym leczeniu lub idź do neurologa. Nie odwlekaj czym szybciej tym lepiej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi