Gość Kapustka Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Witam, 3 dni temu miałem zabieg na usunęcie stulejki i plastyke wędzidełka. Lekarz nie udziel mi zbyt wielu infromacji odnośnie jak postępować z nim po operacji powiedział tylko tyle, że muszę dbać o higienę i cwiczyć rozciąganie napletka. Pytanie moje jest takie kiedy zacząć ściągać napletek po zabiegu jak rany się zagoją czy teraz mam to robić ? Mam też szwy samorozpuszczalne, ale zauważyłem w nich taką jakby białą wydzielinę i boje się czy nie ropieją mi te rany po szyciu... Takiego samego kolory (może troche jaśniejszy) mam wydzielinę przy wędzidełku, ale zauważyłem, że ona była tam już po operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 kiedy zacząć ściągać napletek po zabiegu jak rany się zagoją czy teraz mam to robić ? - Radzę raczej po wygojeniu ran czyli około 2 tygodni po zabiegu. Mam też szwy samorozpuszczalne, ale zauważyłem w nich taką jakby białą wydzielinę i boje się czy nie ropieją mi te rany po szyciu... Takiego samego kolory (może troche jaśniejszy) mam wydzielinę przy wędzidełku, ale zauważyłem, że ona była tam już po operacji. - Raczej to nic niepokojącego, taka wydzielina może powstawać wokół szwów. Proszę się tym nie niepokoić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kapustka Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Czyli jeżeli mam ściągać go ok. 2 tygodniu po zabiegu to jak dbać o higienę teraz bez jego ściągania ? Np po oddaniu moczu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nikoś po zabiegu Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Nalezy troche ściągnąć napletek i psiknąć do środka octenisept. Można podniesć człónka i wlać ciecz zmasowac i opuścić aby wypłyneła. Sam to wymyślilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.R Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 nie stosuj za czesto octeniseptu bo on wysusza i wszystko zepsujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi