Gość olcia Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Witam ostatnia mamografia 05/2014 rok:w piersi lewej centralnie plaska torbiel o dlugosci 6 cm.zmian litych nie stwierdzono dzisiaj jest bardzo twarda wyraznie wyczuwalna i o wiele wieksza czy to moze byc rak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Z reguły w zakresie torbieli rak to ogromna rzadkość. Radziłbym wykonać biopsję cienkoigłową torbieli i celem diagnostyki (cytologia) i celem leczenia (opróżnienie torbieli). O wszystkim powinien zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OLCIA Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 a jak wygląda wyłuskanie torbieli ? jestem po wizycie u lekarza i skierował mnie do chirurga? w lewej piersi jest bardzo duża -jakie mogę miec dolegliwości jeżeli nic bym z tym nie zrobiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iwet Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Absolutnie musisz jak najszybciej wyciąć te torbiel. Jeśli jest duża i twarda samo opróżnienie nie pomoże i dalej będzie sie tworzyć w loży płyn. To,że torbiel jest bardzo duża niesie podejrzenie iż może to być torbiel rakowa.Płyn w torbieli -nie odessany przez biopsje może zainicjować rozwój raka szczególnie u kobiet z obciążeniem genetycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Zobacz choroby piersi zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/piersi-choroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi