Gość Adam Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Czy tłuszczaki odrastają.... ? Miałem guzek był to tłuszczak na plecach był to tłuszczak, bolał mnie. Poszedłem na jego usunięcie, zabieg przyszedł pomyślnie, ale po 3 miesiącach tłuszczak znów odrósł. Znów bolał, zgodziłem się na kolejny zabieg. Minęło ok 2 miesięcy a on znów odrasta ( w badaniu histopatologicznym wyszło że jest to * sirvel lipoma * ) Czy to może być tłuszczak i czemu on tak szybko odrasta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Tak, to zapewne tłuszczak. Czasami w czasie usuwania tłuszczaka może pozostać jego znikomy fragment, kilka komórek, z którego może odrosnąć ponownie tłuszczak. To normalna, częsta sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi